Heeft Obama en Rusland Clinton geholpen?

President Donald Trump vroeg zich maandagochtend af waarom de Obama-era Justice Department een onderzoek startte naar zijn campagne te midden van de verkiezingen van 2016 en stelde dat toen-president Barack Obama had geprobeerd om de troefcampagne te knippen en dat van Democratisch Hillary Clinton te versterken.

Waarom heeft de regering-Obama een onderzoek ingesteld naar de troevencampagne (met nul bewijzen van wangedrag) lang voor de verkiezingen in november? Tromp schreef op Twitter, het nivelleren van beweringen dat geschil eerder details meldde. Wilde in diskrediet brengen zodat Crooked H zou winnen. Ongekend ongekend. Groter dan Watergate! Bovendien deed Obama NIET aan Russische bemoeienis “.

VS-voorzitter rouwen

De president heeft er de gewoonte van gemaakt Obama te sjouwen en te klagen over het lopende onderzoek naar de inmenging van Rusland in de verkiezingen van 2016 en beschuldigingen dat personen die verband hielden met de troefcampagne samenwerkten met die inspanningen. Tromp heeft deze onderzoeken regelmatig bestempeld als een “heksenjacht”.

Tromp’s ochtend beschuldigingen tegen zijn voorganger druisen in tegen publieke berichtgeving dat Obama’s Justitie Department in het midden van het onderzoeken van de Russische verbindingen van Tromp campagneadviseurs Carter Page en George Papadopoulos als de campagne van 2016 gaande was. The New York Times rapporteerde dat Russische spionnen in 2013 probeerden om Carter Page te rekruteren, hoewel hij op dat moment niet verbonden was met de troefcampagne.

En terwijl Trump online maandag schreef dat Obama had geprobeerd om de campagne van Clinton te helpen met het gesprek over de bemoeizuchtige inspanningen van het Kremlin, zei Vice President Joe Biden in januari dat de regering-Obama bang was in 2016 dat het volledig bespreken van de gekende breedte van Russische inspanningen zou worden gezien als een partijdige zet. Biden herinnerde eraan dat het Witte Huis bipartiete hulp zocht om het Amerikaanse volk te waarschuwen voor de interferentiecampagne van het Kremlin, maar dat het werd beroofd door Senaat Leider van Meerderheid Mitch McConnell (R-Ky.), een lasthebber het kantoor van McConnell heeft ontkend.