De realiteit van prostitutie in Mexico

Seks is een van de attracties van Mexico, maar tegelijkertijd is er een zwarte markt en slechte praktijken die niemand leuk vindt. Hoewel de Adult Guia México een goede rol speelt bij het verbeteren van de prostitutie, zijn er nog steeds vrouwen die veel lijden, vooral meisjes. Mexico mensenhandel seksslaaf beweert dat ze 43.200 keer verkracht werd op 12 jarige leeftijd. Karla Jacinto beweerde dat ze gedwongen was om te slapen met minstens 30 mannen per dag gedurende vier jaar na te worden verzorgd vanaf de leeftijd van 12 jaar. De Internationale Organisatie voor Migratie schat dat jaarlijks 20.000 vrouwen het slachtoffer worden van Mexicaanse seksslaven.

Als tiener werd ze het slachtoffer van meedogenloos misbruik door smerige smokkelaars en hun pedofiele klanten. Na te zijn ontvoerd op 12 jaar oud, werd ze gelokt met de belofte van geschenken en geld, voordat ze naar Guadalajara werd gebracht. Een man die tien jaar oud was werd haar vriendje en liet eerst haar gaven zien voordat hij uiteindelijk toegaf dat hij een “pooier”was. Gedwongen in de prostitutie werd ze van haar kindertijd beroofd door haar ontvoerders.

Een echt ernstig geval

Nu heeft ze CNN verteld hoe ze van 10u tot middernacht elke 10u00 werkte en werd ze naar bordelen, motels, huizen en straten gestuurd om zonder vakantie of vrije dagen te werken. “Sommige mannen lachen naar me toe omdat ik huilde,” zei Karla, nu 23 jaar oud. “Ik moest mijn ogen sluiten zodat ik niet zou zien wat ze met mij deden”. Ze beweerde dat haar smokkelaar haar aanviel toen een klant haar een liefdesbeet gaf.

“Hij stootte me met zijn vuisten, hij schopte me, trok mijn haar, spitte me in het gezicht, en die dag was toen hij me ook met het strijkijzer verbrandde,” voegde ze eraan toe. Haar hoop om gered te worden werd wreed verbrijzeld toen ze beweerde dat de politie een bordeel overviel waar ze werkte, maar toen begon met het fotograferen van video van de meisjes in compromitterende posities.

Seks moet altijd consensueel zijn

Ze beweerde dat de “walgelijke” officieren wisten dat ze jonger waren dan tien jaar. Op 15-jarige leeftijd beviel Karla een meisje, maar het kind werd een maand later bruut door haar pooier weggerukt. Deze afschuwelijke periode eindigde uiteindelijk in 2008 tijdens een anti-trafficking operatie in Mexico City. Sindsdien is Karla op een missie om mensen bewust te maken van de mensenhandelcrisis in het land en heeft hij zelfs paus Franciscus ontmoet. Ze zei:”Deze minderjarigen worden ontvoerd, gelokt en weggetrokken van hun familie… “Je moet leren wat er met mij gebeurd is en de blinddoek van je ogen nemen”.

Regeringen moeten ook naar oplossingen zoeken en niet verwachten dat de problemen zelf worden opgelost. Dit is een kwestie van volksgezondheid en veiligheid, dus er moeten belangen en economische investeringen worden gedaan om de basis te leggen voor een oplossing van het conflict.